Mediestudenter fra Volda vil være med å arrangere Industri22 i Bodø 27.-28. sept

– Vi gleder oss, sier Jenny Carlsen fra pr, media og kommunikasjonslinja i Volda.

Det er første gang konferansen i Bodø tar inn studenter. Årets tema handler om bærekraftig utvikling innenfor strøm og energi.

– Vi er heldige som får være med på noe sånt, forteller også Sigurd Sæthereng som er en av de fire studentene fra Avdeling for mediefag i Volda. Medeleven Stine Günther forteller at mediestudentene nå er inne i sitt andre studieår, og at de da har prosjektsemester med mye praksis. Hun ser på dette som en spennende mulighet og ser frem til å lære arbeidet.


For Jenny og Stine starter eventyret allerede tidlig 26. september med turen opp til Mo i Rana sammen med ungdomspolitikere for et innblikk i industrien.

– Vi skal være med ungdomspolitikere fra forskjellige partier for å blant annet høre om utfordringene med rekruttering til industrien, forteller Jenny.

– Vi skal innom forskjellige industrier som er relatert til temaet for årets konferanse. Jeg håper på noen kule bilder, sier Stine.


På selve konferansen vil alle være til stede med kameraer, mikrofoner og annet utstyr for å dokumentere, drive markedsføring og kommunikasjon og samle stoff til artikler og neste års promotering. Mediestudenten Julian Hovden ser frem til å få et bredere innblikk i bransjen. – Så langt i prosjektet har vi holdt på med forarbeid. Vi har lagd noen artikler, prøvd oss på pressemelding og oppdatert Facebooksiden «Industrikonferansen i Bodø». Det har vært gøy, sier Julian.

Studentene mener at det er et spennende samarbeid mellom Høgskulen i Volda og Norsk industri. Det samme mener bransjesjef, organisasjons- og samfunnskontakt Jo Eirik Frøise, fra Norsk industri.


– Høgskulen sin PR, kommunikasjon og medieutdanning var med på logistikkonferansen på Gardermoen i fjor, og dette ville vi gjerne også prøve å få til nå i Bodø også, forteller Jo Frøise. De gir oss masse, skryter han.