Foredrag: Putin for alltid?

Geopolitikk med USA og Russland som de to store aktørene er et spennende tema som også har sin betydning for hverdagen til norsk næringsliv. Morten Jentoft som i mange år har vært NRKs korspondent i Moskva kommer til Industri 2020 for å fortelle litt hverdagen i Putins Russland.


Morten Jentoft er en norsk journalist og forfatter. Han har i en årrekke vært ansatt i NRK, blant annet i NRK Finnmark, og som kanalens utenrikskorrespondent i Russland fra 1996 til 2000. Han snakker blant annet samisk, russisk og finsk, og har derfor vært benyttet av NRK som ekspertise og utsendt medarbeider i Finland, Polen, Russland og de andre landene i det tidligere Sovjetunionen.


Han har skrevet flere bøker om kontakten mellom nordmenn og russere i nordområdene. Hans bok, Radio Moskva (2012), handler om den norske redaksjonen i sovjetisk og russisk radio fra 1938. I 2018 utgav han boka Finland 1918 om Den finske borgerkrigen.

Jentoft overtok som korrespondent i Moskva etter Hans-Wilhelm Steinfeld i september 2014 og hadde jobben fram til august 2018. Da overtok Jan Espen Kruse igjen som korrespondent.


/ Nedtelling til konferansen