Foredrag: Thorium er den nye oljen, eller?

Et litt annerledes foredrag om kraft - Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Oslo. I år vil hun delta med et spennende foredrag på Industri 2020 om bl.a. rosablogg, kjernefysikk, forskning og sånn.


En enkel, men både spennende og forståelig innføring i kjernekraft. Du får svar på vanlige misforståelser og myter om radioaktivitet og stråling. Hva er for eksempel forskjellen på et kjernekraftverk og en atombombe, eller forskjellen på et thoriumkraftverk og et ”vanlig” kraftverk? Er kjernekraft så skummelt som en del skal ha det til? Hva er egentlig radioaktivt avfall? Hva er greia med jod-tabletter? Hva med Fukushima- og Tsjernobylulykken; hva var forskjellen på disse, og ville det vært annerledes dersom disse reaktorene var drevet på thorium?


Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk, hun er foredragsholder og har jobbet som forsker ved Universitetet i Oslo i flere år. Sunniva blogger under sitt eget navn, en blogg som startet som en «rosablogg om kjernefysikk og forskning og sånn», med en ironisk distanse til blogging, men det gled gradvis over i å bli en (ekte) personlig blogg om livet i akademia, som småbarnsmamma, jobben med forskning/doktorgraden, og generelt om kunnskap. Sunniva holder populærvitenskapelige foredrag om kjernekraft, forskning og fordommer. Hver onsdag har hun livesendingen «Sunniva Svarer» på facebook, og på bloggen har hun hver fredag spalten «Formelfredag». For tiden er hun også aktuell med podcasten «LØRN.TECH med Silvija Seres»


/ Nedtelling til konferansen